Kirjoituksiani...


Suomalainen hyvinvointivaltio on monesta suunnasta katsottuna maailman parhaita maita elää. Siitä huolimatta kaikilla ei mene hyvin. Meidän tulisi entisestään vahvistaa yhteiskunnan turvaverkkoa, ei romuttaa. Hallitusneuvotteluihin liittyy monta kysymystä, joihin hallitusohjelma valmistuessaan vastaisi.

Suomen sosiaali- ja terveydenhuolto on kriisissä. Vakava hoitajapula on käynyt toteen ja pandemia vain kiihdytti sitä. Tällä viikolla huipentuvan eduskuntavaalikampanjan keskiössä on ollut keskustelu sosiaali- ja terveyspalveluista sekä sosiaaliturvasta. Kovaa keskustelua käydään puolueiden kanssa sosiaaliturvan leikkaustarpeista. On kuitenkin hyvä...

Monesta nuoresta tuntuu, että ahdistaa niin paljon, ettei haluaisi enää olla. Näiden raskaiden tunteiden kanssa liian moni nuori jää yhä yksin. Ei ole poikkeuksellista, että kun viimeisillä voimillaan raahautuu päivystykseen, ohjataan kotiin ja palaamaan avun piiriin takaisin, jos vointi pahenee. Tällöin voi olla liian myöhäistä.

Suomessa on edelleen jo korona-ajalta kertynyttä hoitovelkaa, jota ei voi jättää hoitamatta. Väestö ikääntyy ja palveluiden tarve ei tule ainakaan laskemaan. Työperäisten liikuntaelin- ja uupumusoireiden lisäksi nuorten mielenterveyden ongelmat ovat lisääntyneet.

Ensi vaalikaudella Suomen tulee laatia kansallinen syöpästrategia. Useimmilla Euroopan mailla on kansalliset syöpästrategiansa ja EU on laatinut oman syöpäsuunnitelmansa.

UUSIMMAT KIRJOITUKSET NIINAN ALUEVAALIBLOGISSA

Lue uutuuksista ensimmäisten joukossa!