Kirjoituksiani...


Suomen työllisyysaste on kohonnut Marinin hallituksen aikana ennätyslukemiin. Ensi vaalikaudella työtä on jatkettava ja edettävä kohti 80 prosentin työllisyysastetta.

Suomella on pitkä köyhyyshistoria, joka heijastelee yhä häpeän tunnetta aiheen ympärillä. Vähävaraisuus on kokemuksellista myös tunteiden tasolla. Köyhyydestä johtuva eriarvoistuminen on edelleen yksi aikamme vaikeimmista ongelmista. Suomessa on noin 120 000 pienituloisessa perheessä ja syrjäytymisriskissä elävää lasta. Rahanpuute rajoittaa heidän...

Julkisesti tuetun TKI-rahoituksen ja alueellisen innovaatiokapasiteetin välillä on selkeä positiivinen yhteys. Suomi on aiemmin ollut tutkimusrahoituksen kärkimaita maailmassa, mutta asemamme on sittemmin surkastunut.

Tiedämme, että suurin osa velasta on otettu niin korona pandemian kuin energiakriisin vuoksi. Meillä on pandemian jäljiltä niin hoito- kuin osaamisvelkaa, jotka kasvattavat tulevaisuuden menoja ja pienentävät kasvua, jos niitä ei hoideta nyt. On vastuullista politiikkaa keskustella velkaantumisesta ja pohtia aidosti keinoja velkaantumisen...

Olen koko kätilötyöni uran ajan seurannut, miten hoitohenkilöstön työnkuvaan lisätty yhä enemmän uusia tehtävänkuvia, kun samaan aikaan työn vaativuus on lisääntynyt ja muuttunut yhä kuormittavammaksi. Työ on kuormittavaa, kun vierestä puuttuu tekijöitä.

UUSIMMAT KIRJOITUKSET NIINAN ALUEVAALIBLOGISSA

Lue uutuuksista ensimmäisten joukossa!

Suomalainen hyvinvointivaltio on monesta suunnasta katsottuna maailman parhaita maita elää. Siitä huolimatta kaikilla ei mene hyvin. Meidän tulisi entisestään vahvistaa yhteiskunnan turvaverkkoa, ei romuttaa. Hallitusneuvotteluihin liittyy monta kysymystä, joihin hallitusohjelma valmistuessaan vastaisi.