Joulukalenteri Luukku 11

12.12.2022
Koronapandemia on aiheuttanut kaikkien aikojen suurimman häiriön lasten koulutukseen.

Osaamisvelka ja oppimisvaje tulevat näkymään vielä pitkään, mikäli emme korjaa pandemian jälkiä kunnolla tulevina vuosina. 

Kaikille koulutusasteille on ohjattu tukea jo pandemian aikana, mutta on selvää, että lisää tukea ja viisaita ratkaisuja tarvitaan myös jatkossa, jotta voimme kuroa umpeen oppimis- ja osaamisvajetta. SDP:lle on tärkeää varmistaa, että jokainen lapsi ja nuori saa tarvitsemansa tuen omasta koulustaan ja matalalla kynnyksellä. Tähän tarvitaan lisää tuen resursseja tulevalla vaalikaudella.

Tällä hallituskaudella on otettu tietoisia askeleita uuteen suuntaan, kun olemme tehneet panostuksia koulutukseen kaikilla koulutusasteilla. Panostukset koulutukseen, tutkimukseen ja kehitystoimintaan ovat tulevaisuusinvestointeja, jotka luovat edellytykset talouskasvulle.

 

Vuonna 2030 tavoitteena on, että vähintään joka toinen nuori suorittaa korkeakoulututkinnon. Korkeakoulutuksen tulokset nähdään pitkällä aikavälillä. Siksi myös tavoitteita täytyy asettaa kauemmas tulevaisuuteen. SDP:n tavoitteena on, että vuoteen 2040 mennessä Suomi on viiden korkeimmin koulutetun OECD-maan joukossa. Jotta pääsemme tavoitteeseen, tulee ensimmäistä tutkintoa aloittavien määrää ja korkeakoulujen aloituspaikkoja lisätä edelleen merkittävästi tulevalla hallituskaudella. SDP on tähän valmis.