Joulukalenterin Luukku 4

04.12.2022
Suomi pärjää kansainvälisessä kilpailussa vain koulutuksella ja osaamisella. Koronapandemia on aiheuttanut kaikkien aikojen suurimman häiriön lasten koulutukseen. On huolestuttavaa, että peruskoulumme ei ole enää maailman ykkönen ja oppimiserot ovat kasvaneet. Jokaisen lapsen ja nuoren tulisi saada riittävät tiedot ja taidot pärjätäkseen. Jotta tukea voidaan tarjota on meidän panostettava opettajien hyvinvointiin. 


🌹Suomalaisen koulutusjärjestelmän vahvuus on maailman parhaimmissa opetusalan ammattilaisissa. Tämä ei onnistu ilman ammattitaitoisia ja motivoituneita opettajia. Koulujen arki ja opettajien työ ovat olleet viime vuosina isossa murroksessa. Siksi ensi vaalikaudella haluan, että opettajien työrauha turvataan kouluissa panostamalla myös koulutuksen resursseihin. Meidän tulee vahvistaa opettajien osaamista läpi työuran ja panostaa johtamisen kehittämiseen kouluissa.

 

🌹Osaamisvelka ja oppimisvaje tulevat näkymään vielä pitkään, mikäli emme korjaa pandemian jälkiä kunnolla tulevina vuosina. Kun panostamme koulutukseen ja osaamiseen, rakennamme Suomea, jossa jokaisesta lapsesta ja nuoresta voi tulla mitä vain. Osaamisen ja koulutuksen on oltava tulevien eduskuntavaalikauden kärkiteemoja.