Tietoa minusta

18.12.2021

Kuka Niina ❓

Olen 42-vuotias  kätilö ja elän lapsiperheen arkea Liedossa. Olen innokas käsitöiden ja lukemisen ystävä, sen lisäksi ulkoilu ja retkeily koiran kanssa  tuovat kiireiseen arkeen kaivattuja lepohetkiä.  Järjestö- ja vapaaehtoistyö ovat lapsuudesta saakka olleet   merkittävä osa elämääni,  lasten urheiluharrastusten kautta olenkin vaikuttanut useissa harrasteseurojen hallituksissa.  

Arkeni on vauhdikasta työn, opiskelujen ja politiikan yhteensovittamista. Aiemmin pidimme myös vapaaehtoisten vanhempien kanssa nuokkaria auki Liedossa, mutta harmittavaisesti koronon myötä toiminta jouduttiin lakkauttamaan.  

Olen SOTE-alan moniosaaja, ja aiemmin lapseni  ja äitini omaishoitaja. Itselläni on terveydenhuollon työkokemusta usealta eri vastuualueelta niin erikoissairaanhoidossa kuin ikäihmisten hoivassa. Olen työskennellyt kätilönä lähes 18 vuoden ajan, kätilöys on vahva osa identiteettiäni. Suurimman osan työurastani olenntehnut erikoissairaanhoidossa kätilönä perheiden ja vastasyntyneiden parissa ja nykyisin myös  seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden uhrien päivystyshoitajana. 

Lisäksi opiskelen terveyden edistämisen YAMK opintoja.  Terveyttä ja hyvinvointia edistävillä toimenpiteillä voimme vaikuttaa suoraan keskeisiin kansansairauksien syihin ja näin hillitä kustannuksia. Näen opintojeni suuntauksen olevan merkittävämpi kuin koskaan aiemmin, kun kuntien  vastuu terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä korostuu. 

Olen Liedon kaupunginvaltuutettuna kolmatta kautta ja kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja.  Aiemmin valtuustokausilla olen ollut Teknisessä lautakunnassa, Varhaiskasvatus- ja koulutus lautakunnassa sekä Sote-lautakunnassa jäsenenä.  Toimin nykyisin myös  sosialidemokraattisen valtuustoryhmämme puheenjohtajana.

"Meidän oma hyvinvointimme koskettaa jokaista, ja se on lähellä sydäntä. Miten voin, miten jaksan nyt ja tulevaisuudessa, kuinka saan hoitoa ja hoivaa, kun sitä tarvitsen?

Historian ensimmäisissä aluevaaleissa minut valittiin Varsinais-Suomen VarHan hyvinvointialueen aluevaltuustoon. Aluevaltuustossa ja Sote palveluiden lautakunnassa on loistava tilaisuus olla mukana kehittämässä jotain uutta. 

Hyvinvointialueilla on panostettava erityisesti ennaltaehkäiseviin palveluihin. Hyvinvointialueella tehtävät päätökset vaikuttavat oleellisesti alueella asuvien arkeen, joten olen valmis tekemään töitä yhteisen hyvän eteen. On keskityttävä pitämään julkiset palvelut toimivina ja tehokkaina, joita yksityinen ja kolmas sektori täydentävät. Kätilönä näen mm. vauva- ja lapsiperheiden varhaisen tuen olevan tärkeä perusta hyvälle lapsuudelle ja luottamukselle tulevaisuuteen. Kyse valtavan tärkeistä asioista, jotka vaikuttavat, jos eivät aivan suoraan meihin itseemme, niin johonkuhun meille läheiseen.