Lupa rakastaa- Oikeus olla!

28.08.2022

Turussa on juhlistettu Pridea vuodesta 2014. Lupa rakastaa, oikeus olla - Turun Pride kulkue keräsi eilen Turun keskustaan arvion mukaan 2500-3500 ihmistä, johon itsekin osallistumaan. 

Tapahtumassa juhlittiin ihmisoikeuksia, seksuaalista tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta erilaisen ohjelman merkeissä. Puistojuhlan osallistujien keskuudesta muistutettiin, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisten oikeuksien puolustamisessa riittää yhä työtä. Vaikka asiat ovat menneet tosi paljon eteenpäin 90-luvulta, vähemmistöt kohtaavat yhä ennakkoluuloja. Erityisesti seksuaalivähemmistöjen perheisiin ja perheiden muodostamiseen liittyvissä asioissa on parantamisen varaa. Myös tranlainsäädännön muutos toivotaan menevän läpi tällä eduskuntakaudella. 

Jokaiselle ihmiselle kuuluu yhdenvertainen mahdollisuus kukoistaa omana, täytenä itsenään ja elää turvallista elämää. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. Pelkät korulauseet ja sateenkaariliput eivät kuitenkaan riitä. On puututtava, vaadittava ja toimittava. Rakenteet ja asenteet muuttuvat vain, kun niitä aktiivisesti muutetaan. Työtä yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta on tehtävä jokaisen vuoden joka ikinen päivä. 

Maailmaa voi muuttaa_ siihen tarvitaan vain rohkeita ihmisiä!